Voor 4 - 6 personen

Ingrediënten
1 L kippenbouillon
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, uit de knijper
1 ui, fijngehakt
450 gr arboriorijst
1 1/2 dl witte wijn
220 gr jonge spinazie
220 gr gorgonzola, in kleine stukjes
zout en vers gemalen peper

Bereiding
Breng de bouillon in een pan aan de kook en laat deze zachtjes doorkoken. Verwarm dan de olie in een grote pan, voeg de knoflook en de ui toe en bak deze 5 minuten totdat de ui zacht is. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Schenk vervolgens de wijn erbij en kook totdat het vocht is opgenomen. Voeg daarna de bouillon toe, een soeplepel per keer, roer voortdurend totdat het vocht is geabsorbeerd, en voeg dan pas de volgende soeplepel toe. Ga zo door met bouillon toevoegen en roeren, totdat alle bouillon gebruikt is en de rijst beetgaar is. Voeg dan de spinazie en kaas toe en breng de risotto op smaak met peper en zout. Roer nogmaals door en kook totdat de spinazie net slap is en de kaas gesmolten is. Serveer de risotto direct.

Wijntip
Trebbiano d`Abruzzo D.O.C. 1 Liter